27.3. Kevätvirkkausohjeita tarjolla :huivi, pikku matto, korit ja tais olla joku kassikin.

Tervetuloa vimppaan kevättikkuamiseen!

 

vk 10: 6. 3. Konttineuleen kertaus ja "aalto"-pitsineulekuvio

 

vk 8: 21. 2. Kirjovirkkaus. Kirjovirkkaaminen on virkkaamista kiinteillä silmukoilla ja väh. kahdella kirjokanny.jpgerivärisellä langalla. Molempia (tai kuvion vaatimia värejä ko. kerroksella) kuljetetaan koko ajan mukana. "Muut värit" virkataan kiinteiden silmukoiden sisään, jolloin työn taakse ei saa jäädä lankajuoksuja. Kirjovirkkaamiseen sopivat kaikki ohuet villalangat (esim. Sisu ja Nalle). Virkkuukoukuksi langan vaatima koko.

Kirjovirkkaaminen on ehkä tunnetuimpaa Korsnäsin villapaidan helma-, olka- ja rannetekniikkana.

 

vk 6: 7. 2. Koukkuaminen.

Tavalliseen koukkuamiseen käy materiaaliksi keskivahva villalanka ja koukkuamiskoukku(= muistuttaa pitkävartista virkkuukoukkua.Ks. ohjeet Novita, Ylen Olotila ja Drops.

Ns. "Turkkilaiseen/Tunisialaiseen virkkaukseen" tarvitaan kaksipäistä virkkuukoukkua. Ks. ohjeet Kauhava Kangas-aitan ohjeista (2x) ja Novitan poncho-malli

2. 2. 2012.

Kevään 2012 Neulo ja virkkaa-kokoontumiset:

vk 6: 7. 2. Koukkuaminen

vk 8: 21. 2.  ohjelma mietinnässä ryhmän kanssa

vko 10: 6. 3.     "

vko 13: 27. 3.     "

24. 1. 2012. Konttineule

Konttineuletta kannattaa kokeilla ekaa kertaa tilkkuna. Langaksi sopii "tavallinen" villalanka + puikot(sukka tai pyörö). Jatkossa eläväpintainen työ syntyy liukuvärjätystä langasta.kontiipohja.jpg

10. 1. 2012.

Verryttelyä uudelle tikkuamisvuodelle: Palmikkoneule ja pitsineule. Palmikkoneuleeseen apupuikko (se lyhyt "mutkapuikko" mukaan!)

 

HYVÄÄ UUTTA TIKKUAMISVUOTTA 2012!

22. 11. 11. Salomonin solmu:

 

 

8. 11. Dominoneule

ks. Drops:n ohje

ja Novitan dominoneule.

 

25. 10. Varras- l. puikkovirkkausta. Välineiksi kokeiluun tarvitset ohutta villalankaa (esim. Sisu, Rose-mohair tai Alpaca(, lankaan sopivan virkkuukoukun (2,5 - 3) ja vartaan l. no. 15 mm. tai paksumman, yhden puikon. Varrasvirkkaus on ruotsiksi "Papegojavirkning". Varrasvirkkaus sopii struktuuriksi huiveihin.

Tervetuloa!

 

11.10. Sukka-asiaa! Ks. ed. päiväyksen linkit. +"Sukkasillaan"-kirjasta muutamat perusmallit: perussukka, pitkäsukka ja vauvan tossut.

Tervetuloa puikkojen kanssa! t. mtu

 

27. 9. Virkkauksen perusasioita ja Isoäidinneliö. (Toivomuksesta myös hiukka sukkaa!)

 

Syksyn aikataulu ja sisältö:

27.9. Virkkauksen perusasioita ja Isoäidinneliö. Otetaan hiukan myös sukanneulomisen juttuja.

11. 10. Neulonta: sukan neulomisen monet muodot ja mallitpuikkovirkkaus-1.jpg

25. 10. Virkkaus: Puikko- eli varrasvirkkausta. Välineet: lankaa, esim. Novitan nallea, virkkuukoukku 2,5 sekä paksu "varras"= pitkä neulepuikko koko 15mm. - 25mm. Huom! ruotsiksi "Papegoijavirkning", jos etsit tuosta tietoa lankakaupasta tai netistä

8. 11. Neulontaa: Dominoneule

domino.jpg22. 11. Virkkaus: Salomonin solmu

 

 


Neulo ja virkkaa-2011-12

Neulo ja virkkaa | 071230 Ti 18-20.30, 313 Kontra, 13.9.-22.11. ja 10.1.-27.3., tekstiilityön opettaja Mirja Tuomivirta, 36 tuntia, 37 €. Kurssilla opetellaan neulomisen ja virkkaamisen taitoja leppoisalla meiningillä. Neulomisessa käydään läpi luominen, mallitilkun neulominen, perusneulokset: sileä- ja joustinneule, palmikot, pitsineule ja kirjoneule. Myös lapasten ja sukkien neulomisesta opitaan helpot "joka-nainen-osaa"- perusmallit. Erikoisempia kokeiltavia tekniikoita ovat domino- ja konttineule. Virkkaamisesta opetellaan perussilmukoiden lisäksi mm. puikkovirkkausta ja Salomonin solmua. Kurssilaiset voivat valmistaa haluamiaan asusteita omien tarpeiden ja taidon mukaan esim. lapasia, sukkia, pipoja ja huiveja. Lisätietoja kurssista elokuun loppupuolella www.villavirta.fi. Kokoontumiset joka toinen viikko.