Kokeva-lankatyöt-s2011 kerin.jpg

(5. 10.)

 • Kerinlaite käytössä tänäiltana!
 • Mukana myös sukkakirja + suomalaisia ohjeita (Mitronen, Vilkkumaaa: Sukkasillaan)

Neuletöiden perusteita:

ja muistin virkistykseksi se välttämätön mallitilkku ja silmukoiden laskeminen

 

(30. 9. mtu)

Kokevan lankatyöt vierähtivät keskiviikkona käyntiin vilkkaasti. Hyvä, jos pääsitte kokeilujen tai idean alkuun! Monenmoisia luovia ajatuksia langoitteluista virisi.

Esittelemästäni "skuggmönster"istä, varjoneuleesta Jenni muisti toisenlaisen nimen: "illusioneule" ja löysi seuraavat hyvät linkit sen kokeiluun

 • Ulla-neule (verkkolehti) kertoo yksinkertaisesti illusioneuleen suunnittelusta ja neulomisesta
 • Englanninkielinen blogi-sivu "Purlescence" näyttä illusioneuletta sukissa.

Usein onkin neuleohjeiden hakemisessa vaikeinta "tulkita" erikielille tulkittuja tekniikoiden nimiä. Varjoneule- tai illusioneuletta kutsutaan ruotsiksi tosiaan Skuggmönster ja englanniksi hakusana on Shadow Knitting. ...tai varras- l. puikkovirkkaus on ruotsinkielisille Papegojavirkning!

Kuten taisin mainitakin, kauniita, klassisia naisten neulevaatteiden malleja ja ohjeita (hyvin kirjoitetuilla ohjeilla!) löytyy

Luovasta langoittelusta kertoo A. Harkki mtv:n Helmi-sivustolla. Muutamia työkuviakin mukana


Kokeva-lankatyöt kurssikokoontumiset alkavat tällä vk:lla 39, keskiviikkona kl. 18. Vaasa-opiston tilassa 313. Kokoontumiskertoja on neljä:

 • ke 28. 9.,
 • ke 5. 10.,
 • HUOM! to 13. 10. ja
 • ke 19. 10.

Kurssilla on tarkoitus muistuttaa mieliin lankatekniikoiden (neulonta ja/tai virkkaus) perusasioita. Teidän kurssilaisten osaaminen on varmasti jo monipuolista ja -muotoista.

Ensimmäisellä kokoontumiskerralla (ke 28. 9. )aloitetaan ajatusten ja ideoiden kokoamisella: teillä on itsevärjätyt langat käsissänne ja tekemisen tahtoa. Mitä olet ajatellut langoista valmistavasi? Muistatko perussilmukat neulomisesta hyppysissäsi vai haluatko kokeilla virkkaamista?

Netti on pullollaan linkkejä herkullisiin malleihin ja ohjeisiin, mutta nautitaan niistä kohtuudella. Perusneulepintoja ohjeineen löytyy mukavasti Käspaikan sivustolta (www.kaspaikka.fi )

Voit suunnitella langoistasi, väreistäsi ja mielikuvistasi paperille kollaasin ideoiden pyydystämiseksi

 1. Neulomisen aloituksista , erilaisten neulepintojen ohjeita , sekä neuletöiden suunnittelun asiaa.
 2. Virkkaamisen aloituksesta,
 3. Neulokset
 4.     Luovaa virkkaamista mm. kirjassa "Fri virkning". L. Paludan. 1980.(Opella mukana), neuletöitä luovasti kirjassa " Leikkiä langoilla" T. Solheim.2008.
 5. kaikenlaista: Kukkarykelmiä