Pärvöötystä

Tehdäkkö vai olla tekemättä?

Share |

Keskiviikko 5.1.2011 klo 15:06 - mtu


Kaveri huomautti blogini olevan edelleen "jäissä". Juu-u, ilmiselvästi se talvehtii. "Kun ihminen tulee tiettyyn ikään"...kuulee sanottaava jonkun selityksen alkusanoiksi. Selitys on fraasi sille, että ymmärrys rajallisuudesta on lisääntynyt.

Tekemistä ja touhua riittää naisihmisillä. Touhukas imago on hyödyksi työmaalla ja kotona. Tekemistä määrätään ja säädellään tulostavoitteilla ja sen tuloksia verrataan pitkäaikaisiin kehitysnäkymiin. Näkyvä tekeminen yritetään organisaatioissa puristaa kaavoiksi, jatkuvasti uudistuvien tietokoneohjelmien muottiin ja jos ihmisen tahtoa "ei ymmärrä(=invalid input)", se poistetaan. Naistenlehdet puolestaan pitävät huolen siitä, että syyllisyydentunto kotielämässäkään ei pääse helpottamaan: nyt joogataan!/leivotaan!/idätetään!/sisustetaan!/ siistitään!/juostaan!/jumpataan!/kerätään!/ korjataan!/kiillotetaan!/kammataan! ja ehditään!!

Tupakkalakkoa vaaditaan yhteisöllisesti. Maamme julkiset laitokset ja virastot ovat savutonta aluetta. Voisiko kieltojen joukkoon lisätä stressin?  Eikö me naiset voitaisi ryhtyä vaatimaan elämältämme stressilakkoa tupakka- ja karkkilakon, tipattoman tammikuun, laihdutuspaineen ja ravintosääntelyn ohessa?  

Ihmiset tahtovat paljon: tahdotaan uusia vaatteita, suurempaa kotia, nopeampaa ajopeliä, haasteellisempaa työtä ja koreampaa kumppania. Niinpä elämänhallinnasta sukeutuu helposti alituinen olosuhteiden päivitys- ja uudistusprojekti. Päivittyykö ihminen? Osaammeko vastata haluamisemme/tekemisemme ylikuormitukseen: "command is invalid.this program must close"!?

Tekeminen on ihmisen luonto. Luonto ei vaadi ihmistä tekemään jatkuvasti, päinvastoin. Luonto päivittää ihmisen. Tekeminen sopivasti annosteltuna on terapiaa, mutta "kauhalla annettuna" tervan juontia. Media on hiljattain uutisoinut suomalaisten nauttivat lääkitystä kasvavan työstressin ja kiireen taltuttamiseen.Jyväskylän yo:sta Juha. T. Hakala on huolestunut "toimistokokaiinien" käytöstä uupumuksen hoitamiseksi Viimeisin Akuutti-ohjelma vakuutti, että "stressi on myrkkyä".

 T. Taberman on viisaasti filofosoinut "luovuus"-sanaa. Hänen mukaansa ihmisen luonnollinen olotila, luovuus edellyttää turhasta luopumista=> Luo vu!

Huh, miten vaikea käsky "keski-ikäisen naisen kaikkivoipaisuus"-syndroomaan sairastuneelle!(5. 1. 2011. mtu)

J.k. "Mä annan sut pois", Laura Närhi.

    kaamoksen_aurinko.jpg


Kommentit

7.1.2011 19:42  tuike

HYvä postaus! Minäkin vähän ihmetelly blogin hiljaisuutta, vaikka itsekin pidän välillä reiluja taukoja. Rajallisuus, sen tosiaan iän myötä tajuaa ja sitten taas ei tajua vaan jatkaa samalla höyryllä kuin ennekin, vaikka PITÄISI hidastaa ja TEHDÄ VALINTOJA. Miksi se on niin vaikeaa!?

21.1.2011 8:09  factory coach outlet

You gave great points here. I found nearly all people agree with your blog.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini